Siltala Highland

...koska maku ratkaisee

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa

Tilamme - Siltala Highland

HighlandTilamme sijaitsee Seinäjoella, Paston kylässä. Tilallamme tehtiin sukupolvenvaihdos vuonna 2004. Tilamme päätuotantosuunta on ollut jo sukupolvien ajan lypsykarjatalous. Tällä hetkellä navetassamme asustelee noin 30 lypsävää ja nuorkarja.

Highland cattle kiinnostuksemme on ollut olemassa jo pitkään. Vuonna 2009 kesällä kävimme Kokkolassa Farmari -maatalousnäyttelyssä vihdoin ottamassa asioista selvää enemmän. Sieltä ostimme myös Suomen Highland Clubin kirjat ja luimme niitä ahkerasti. 2009 syksyllä aloimme kierrellä eri highland -kasvattajien luona ja harkita uuden lehmärodun saapumista myös Pastoon Siltala -tilallemme. Niinpä keväällä 2010 saapui ensimmäiset "karvalehmät" meidänkin pelloillemme.

Nyt Siltala -tilallamme elelee sulassa sovussa Ayshire -lypsylehmät ja Highland cattle -emolehmät. Molemmat karjamme kuuluvat karjantarkkailuun. Tilallamme asustelee myös Suomenhevonen ja Shetlanninponi sekä muita karvaisia lemmikkiä. Perheeseemme kuuluu eläimiemme lisäksi myös isäntä Juha ja emäntä Marika ja lapsemme. Siis kaiken kaikkiaan vilinää ja vilskettä riittää Siltala -tilalla.

Highland

Tilamme tavoitteet:

- Lypsykarjataloudessa tuottaa puhdasta, hyvää, kotimaista maitoa jatkossakin. Sekä kasvattaa hyviä, kestäviä ja maitoa tuottavia jalostuseläimiä omaan käyttöön ja myyntiin.

- Kasvattaa Highland -karjamme määrää sekä tuottaa hyvää, kotimaista, niittyruokittua ja laadukasta Highland -lihaa. Sekä kasvattaa korkealaatuisia jalostuseläimiä.

 

...KOSKA MAKU RATKAISEE...